پروژه کارآفرینی تولید کاغذ

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد کاغذ در 36 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

کاغذ و کاغذ سازي يکي از صنايع مورد نياز کشور بوده و است ، کشور ما قسمت اعظم نياز خود به کاغذ را از کشور هاي صاحب صنعت در اين زمينه تامين مي کند ، رشد و شکوفايي و خودکفايي کشور در زمينه توليد کاغذ يکي از مواردي است که از اهميت بالايي در دولت برخوردار است ، همچنين کاغذ يکي از کالاهايي است که در تمامي فصول سال کاربرد زيادي در نهادها و ارگانهاي دولتي ، مدارس و دانشگاهها و ... دارد .



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد کاغذ



محل اجزا :

شهر صنعتي البرز ( قزوين )



1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن
















1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت در دولت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد کاغذ مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به توليد هاي کارگاهي صنعتي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات وارداتي که ارز زيادي را از کشور خارج مي کرد ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .









1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 90 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

انسان اوليه به تدريج که نياز به تصوير کردن اشياء ، يادداشت کردن وقايع و ارسال پيام هاي کتبي را درک کرد، اهميت و ضرورت شيئي که بتواند بر روي آن اثر به جا ماندني را ثبت کند، دريافته بود و همواره در راه دستيابي به آن تلاش مي‌کرد.



تاريخچه

در بين النهرين از لوحه هاي گلي ، در مصر (1838 ق.م) از پاپـيروس ، در چين از حکاکي بر روي لوحه هاي چوبي و نمد با قلم مو و پارچة ابريشمي ، اين منظور را عملي مي کردند.با توجه به اينکه صنعت ، نمد ما لي در خاور دور سنّت و متداول بود، فردي چيني به نام تسائي لون (105 ميلادي) از قطعات کهنه و اضافي ابريشم ، خمير و بعد ورقه‌هايي به صورت نمد درست کرد و از آن به کمک قلم مو براي نقاشي و نوشتن استفاده کرد و بعد به جاي ابريشم ، چوب خيزران و درخت توت را بکار گرفت. در حقيقت بايد او را اولين مخترع کاغذ در دنيا دانست.





سير تحولي رشد

کارگران چيني که در سال 751 به دست ايرانيان اسير شدند اين فن را با استفاده از کتان و شاهدانه به مردم سمرقند آموختند و بعدها توسط مسلمانان در بغداد ، دمشق و حتي مراکش و اسپانيا متداول شد. اولين کارخانه کاغذ سازي درسال 1154 در اسپانيا و اولين آسياب تهيه پودر چوب در سال 1190 در فرانسه تأسيس شده بود.

در ايران فعاليت کاغذ سازي اولين بار با تأسيس کارخانه مقواسازي و با استفاده از کاغذهاي باطله درسال 1313 شمسي در کرج شروع شد و حدود 15 سال است که با تأسيس دو کارخانه کاغذ سازي پارس در هفت تپه خوزستان و کارخانه چوب و کاغذ ايران (چوکا) در گيلان ، به صورت يک تکنولوژي مدرن و پيشرفته درآمده است.



وضعيت مختصر اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي محل اجراي طرح :

با بررسي هاي بعمل آمده از منطقه مورد نظر براي اجراي اين طرح ( شهرک صنعتي البرز ) و در نظر گرفتن زمين مورد نظر براي اجراي طرح اين منطقه را به لحاظ فرهنگي و اجتماعي مورد بررسي قرار داده و مشخص گرديد که اين منطقه به لحاظ فرهنگي و اجتماعي در موقعيت مناسبي قرار دارد و بدليل اين که اين منطقه يک منطقه کاملا صنعتي ميباشد براي توليد اين محصول کاملا مناسب است .



مراحل انجام كار :

مواد اوليه انواع کاغذ بطور کلي ، مواد سلولزي است که از منابع مختلف تهيه مي‌شوند:

• ساقه کتان ، شاهدانه ، پنبه که الياف بلند (در حدود 1.2 تا 6 ميلي متر) دارند.

• ساقة گياهاني مانند گندم ، جو (کاه) ، ني ، کنف و غيره.

• درختاني که برگ سوزني دارند، مانند کاج (با الياف بلند ) و يا برگ پهن ، دارند مانند چنار (با الياف کوتاه در حدود 0.5 تا 1.2 ميلي متر)

• انواع کاغذ‌هاي باطله و يا خرده‌ها و قطعات مقواي کهنه

• الياف تفاله نيشکر



مراحل تهيه کاغذ

تبديل چوب به قطعات ريز :

با استفاده از ماشين پوست کني ، و دستگاه توليد تراشه و عبور تراشه‌ها از الک مخصوص صورت مي‌گيرد و قطعاتي به طول حداقل 4 و عرض 2 سانتي متر (در مورد چوب) به دست مي‌آيد.



پختن چوب و توليد خمير :

اين عمل ممکن است از طريق مکانيکي يعني ، بدون استفاده از مواد شيميايي و توسط بخار آب جوش ، تحت فشار صورت گيرد که معمولاً براي تهيه کاغذهاي ارزان و کاهي ، مانند کاغذ روزنامه متداول است. در روش شيميايي از هيدروکسيد سديم (در روش قليايي) ، سولفيت هيدروژن کلسيم ، ، درمحيط اسيدي (PH=2-3 ، روش بي سولفيت) و يا سولفيت سديم (در روش سولفيت) همراه با کمي کربنات سديم در دماي بالاتر از . 100 درجه سانتيگراد و تحت فشار ، استفاده مي‌شود. در اين مرحله خمير قهوه‌اي رنگي حاصل مي‌شود که از آن در تهيه مقوا ، کارتن ، و يا کاغذ‌هاي کاهي استفاده مي‌شود.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه کاغذ سازي ميلاد ( Milad Paper )

بر اساس هماهنگي هاي انجام شده براي بازديد يکي از کارخانه هاي کاغذ سازي معتبر در کشور که کارخانه کاغذ سازي ميلاد نام دارد را انتخاب کرديم ، در بازديد بعمل آمده از اين کارخانه به اطلاعات جديدي در زمينه نحوه توليد ، ماشين آلات و تجهيزات توليد ، نحوه بسته بندي و بسياري موارد ديگر آشنا شديم .



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد کالايي مانند کهغذ که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1769 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 36

حجم فایل:578 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: